Parkeringsdugnad

Parkeringsdugnaden er avklart med arrangør, arena og aktuelle næringseiendommer som følge av behov for for ekstra parkeringsplasser. Dugnaden innebærer å ta betaling for parkering til inntekt for idrettslagene og å dirigere biler til aktuelle områder slik at parkering skjer i kontrollerte former. I tillegg til parkeringsplassene ved arenaen har vi også parkering  ved hundeklubben og på de fleste næringseiendommene på Auglendsmyrå.  Tjensvoll FK, Sola FK og Sandnes Alpint er representert med lag på dugnaden.

Kontaktinformasjon:
Tjensvoll FK:        Gert von Hirsch: 924 31 456 (hoved-koordinator)
Sola FK:                   Kenneth Skogstø: 900 64 225
Sandnes Alpint:  Jan Korneliussen: 976 99 565

Første oppmøte
hver dag er ved innkjørsel til parkeringsplassen til arena hvor vi har en hvit Toyota IQ som base med nødvendig utstyr. De som møter til senere økter kan alternativt vente på Auglendsmyrå nær Europris, ta da kontakt med koordinator på ATV som har utstyr.

Fortrinnsvis gå eller sykle til dugnaden,
men bil kan eventuelt parkeres på Auglendsmyrå , ikke ved arena. Vi er utendørs så vi klær oss etter været og tar gjerne med litt å drikke, det kan bli travelt i perioder.

Registrering og utstyr.
Refleksvest og annet utstyr deles ut. De fleste tar betaling og leverer parkeringsbillett på dashboard i bilvindu. Noen tar betaling med telefon/kortleser eller Vipps, andre med kontanter. Telefon og kortleser må vanligvis lades i løpet av dagen, så gi beskjed til koordinator på ATV. Unngå at flere må lades på samme tidspunkt og ta gjerne kontakt mens det enda er litt igjen på batteriene. Dirigenter med egen sykkel kan tidvis hjelpe til med å finne ledige parkeringsplasser, men her gjør også ATV’ene en god innsats.

Betaling og parkering
Effektiv betaling er viktig for å unngå trafikproblemer. Slipp biler helt frem i puljer slik at alle i rekken med betaling blir involvert. Siste person sjekker at bilene faktisk har kjøpt billett (unntatt de som skal annet enn inn på messen).  Utstiller (med utstillerkort) samt andre som deltar på ulike dugnader på messen skal ikke betale for parkering, men de skal heller ikke parkere ute ved arena eller på de nærmeste områdene på Auglendsmyrå, heller ikke om de måtte ønske å betale.

Ved parkering ivaretar vi branngater slik at brannbiler kommer frem, men vil eventuelt parkere flere biler enn hva som er oppmerket.

Når parkeringsplassen ved arenaen er fullt, stenger vi veien ved rundkjøringen ved at en voksen vakt setter ut skilt og åpne opp når det igjen blir ledig, alt i samarbeid med våre øvrige utenfor arenaen over walkie talkie. Vakten skal IKKE ut i veibanen eller selve rundkjøringen. Beboere må nødvendigvis slippes inn og over brua, det samme gjelder handicap-parkering ved arena. På fredag tar vi hensyn til barnhagen hvor ansatte parkerer gratis ved arena og foresatte kjører inn for å henter barn. Utstiller skal ha gjort seg ferdig før messen åpner og skal i utgangspunktet IKKE kjøre opp til arena i åpningstiden (Boligmessen tilrettelegger parkering for utstillere inne i selve arenaen, men den stenger 15 minutter før messen åpner og man kommer ikke ut før messen avsluttes den dagen. Bilmessen benytter selv hele hallen og utstillere må parkere bak når ledig eller på Auglendsmyrå eller ved hundeparken).

Auglendsmyrå og adkomst til annen virksomhet
De som skal inn for annet enn til messen må høflig slippes inn uten å måtte betale. Første dialog bør være «skal du på messen?». I motsatt fall må det være lov å spørre om hvilket virksomhet man skal til.

På Auglendsmyrå må bla.annet biler slippes inn til ladestasjon og Lucky Bowl i nordenden. Europris har åpent fredag og lørdag, vi bruker denne parkeringen kun søndag. Mekonomen har tildels åpent fredag og lørdag, de har da en reservert kundeparkering foran sin butikkinngang. Koordinator/dirigenter er obs på Auglendsmyrå 2 hvor noe parkering reserveres til Hinna Dyreklinikk samt å unngå parkering foran Certego sin port. Videre skal Sektor Alarm i nr 7 ha noe parkering tilgjengelig.

Ved avsluttet dugnadsøkt
skal utstyr leveres tilbake eller registreres over på ny person. De som tar kontantbetaling leverer rumpetaske tilbake da den gjøres opp individuelt mot vekslepenger og gjenværende billetter.

Bilde fra innkjørsel til parkeringsplassen til Sørmarka Arena hvor vi tar betaling for parkering (vanligvis står det her en liten hvit Toyota IQ som base).

Innkjørsel til Auglendsmyrå hvor de fleste står og tar betaling:

Kart over Auglendsmyrå med blå soner for parkering på næringseiendommer samt på mindre kommunalt område ved hundeklubben (vi parkerer ikke på Lucky Bowl, men har unntaksvis benyttet noen eiendommer lenger nord som også tilhører Smedvig Eiendom som for øvrig har de fleste aktuelle eiendommene på hele området):